Financiar

Revolut se scumpeste si introduce noi limite

Ce modificari introduce Revolut din 23 aprilie 2021?

Pe 18 februarie Revolut isi anunta utilizatorii de noile comisioane si limite care vor intra in vigoare incepand cu 23 aprilie 2021. Cateva scumpiri al comisioanelor pentru tranzactii, noi termeni si conditii de utilizare a serviciului atat pentru clientii Standard cat si pentru cei Premium si Metal.

Treaba asta cu gratuit nu poate sa sustina la nesfarsit un business. Orice business, inclusiv Revolut are nevoie de venituri pentru a-si plati angajatii, pentru investitii s.a.m.d. Desigur, poti oferi gratuitati pentru anumite tranzactii in conditiile in care clientul are un rulaj mare cu tine si poti castiga in alta parte, din plasamente, de exemplu.

modificari preturi revolut aprilie 2021

Revolut a mai avut o actiune similara in 12 august 2020, cand la fel, au introdus noi comisioane si limite.

Iata principalele modificari care vor intra in vigoare in luna aprilie 2021 pentru clientii Revolut:

Retrageri de la bancomat

Dacă ai planul Standard

Îți reamintim că pentru planul Standard există în prezent o limită de 800 RON la retragerile lunare gratuite de la bancomat. După aceea începi să plătești un comision de 2%. Schimbăm acest lucru, adăugând o limită și la numărul total de retrageri de la bancomat și stabilind un comision minim după epuizarea alocației tale gratuite.

De acum înainte:

 • Limita ta lunară gratuită de 800 RON va rămâne neschimbată, iar după ce o atingi vei începe să plătești un comision.
 • Introducem, de asemenea, o limită de cinci retrageri de la bancomat. După ce atingi această limită, vei începe să plătești un comision.
 • Fiecare dintre aceste limite se aplică independent. Vei începe să plătești comision de îndată ce atingi una dintre ele, chiar dacă nu ai atins-o și pe cealaltă.
 • Comisionul rămâne în continuare 2%, dar adăugăm un comision minim de 5 RON. Acest lucru înseamnă că vei plăti suma mai mare dintre 5 RON și 2% din retragere.

Dacă ai planul Plus, Premium sau Metal

Limitele noastre de retragere gratuită de la bancomat pentru clienții Plus, Premium și Metal vor rămâne neschimbate și nu limităm numărul de retrageri fără comision disponibile pentru aceste planuri. Comisioanele pentru retragerile de la bancomat peste aceste limite vor rămâne neschimbate, la 2%, dar introducem și un comision minim de 5 RON per retragere.

Transferuri internaționale de bani

Cele mai populare tipuri de plată ale noastre, utilizate de către peste 90% dintre clienții noștri, vor rămâne fără comision. Printre acestea se numără:

 • Transferuri bancare locale gratuite în moneda ta locală
 • Transferuri locale și internaționale gratuite în euro către orice țară din zona SEPA (care include țările UE/SEE, Regatul Unit, Elveția)
 • Transferuri gratuite către alți clienți Revolut (peer-to-peer) în orice țară din lume

Următoarele modificări de comisioane vor afecta numai clienții care trimit bani în afara zonei SEPA (care include țările UE/SEE, Regatul Unit și Elveția) sau care fac transferuri transfrontaliere în altă monedă decât euro.

În prezent, Revolut oferă două tipuri de transfer internațional: transferuri „transfrontaliere” și plăți „SWIFT”. Fiecare dintre acestea are două alocații separate:

 • Clienții Standard și Plus beneficiază de un transfer transfrontalier gratuit pe lună, iar apoi plătesc 2.5 RON per transfer. Transferurile SWIFT costă 15 RON sau 25 RON, în funcție de monedă.
 • Clienții Premium și Metal nu plătesc comisioane pentru transferurile transfrontaliere și primesc un transfer SWIFT gratuit pe lună, iar apoi plătesc 15 RON sau 25 RON, în funcție de monedă.

Ce se schimbă

Combinăm transferurile „transfrontaliere” și „SWIFT” într-o singură categorie simplă și transparentă, pe care o numim „plăți internaționale”.

Comisioanele de transfer internațional vor varia între 1.5 RON și 25 RON, în funcție de cât și unde transferi. Clienții noștri Premium și Metal vor beneficia în continuare de o alocație de plăți gratuite.

 • Standard și Plus. Niciun transfer internațional fără comision. Aceste planuri li se potrivesc cel mai bine celor care efectuează transferuri internaționale numai ocazional..
 • Premium. O plată internațională fără comision pe lună. Planul potrivit pentru cei care fac transferuri internaționale lunar.
 • Metal. Trei plăți internaționale fără comision pe lună. Planul potrivit pentru cei care fac frecvent transferuri internaționale.

Taxa de livrare pentru cardurile Revolut

Până în prezent, termenii noștri confirmau că acei clienți care beneficiază de planul Standard trebuie să plătească suma de 4,99 GBP sau echivalentul acesteia în moneda locală pentru livrarea standard a unui card Revolut și suma de 19,99 EUR sau echivalentul acesteia în moneda locală pentru livrarea expres.

Taxa de livrare ar putea fi mai mare, în funcție de destinația la care ne-ai solicitat să îți expediem cardul. Începând din 23 aprilie, îți vom arăta ce taxă se aplică pentru livrarea standard sau expres înainte să îți comanzi cardul în aplicația Revolut.

Ca întotdeauna, taxa de livrare poate varia în funcție de destinația expedierii cardului. Dacă dorești să îți închizi contul ca urmare a acestor modificări, poți face gratuit acest lucru.

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button