Smart Home

Top dispozitive Smart si accesorii pentru o casa digitala

Dispozitive pentru Smart Home care iti fac viata mai usoara si mai distractiva.

Traim tot mai intens o viata in care suntem conectati la diverse gadgeturi si dispozitive smart, atat in casa cat si la munca sau pe strada. Am inclus in top cele mai bune dispozitive si accesorii pentru casa care ne pot face viata mai usoara, mai interesanta si sa ne ofere mai mult timp liber.

Cred ca intr-un fel ne-am schimbat filozofia in ceea ce inseamna a trai in 2021. Ne dorim mai mult timp pentru noi, mai multa liniste si cautam in permanenta sa petrecem acel „timp de calitate” alaturi de familie sau prieteni.

Astfel am ajuns la ideea de a crea un top cu dispozitive inteligente pe care le putem utiliza acasa. Internet of Things(IoT) este deja o realitate formata din milioane de dispozitive interconectate, care isi transmit informatii si raspund la comenzi de automatizare de sarcini, procese etc.

Aceasta automatizare se refera la capacitatea de a controla in casa dispozitive precum masina de spalat rufe sau vase, aspiratorul robot, jaluzelele, udatul florilor sau becul din baie.

Unele dispozitive sunt simple si ieftine, de exemplu becurile inteligente cu senzor de miscare sau dimabile, prizele smart, aerul conditionat, altele precum camerele de supraveghere, termostate smart, pot fi ceva mai scumpe si mai complexe.

Exista multe categorii de dispozitive si accesorii smart pentru locuinta, cu ajutorul carora poti controla aproape orice. De la iluminare pana la inchiderea usilor, calitatea aerului, a geamurilor sau aspiratul parchetului sau a gresiei.

Iata lista cu dispozitivele si accesoriile inteligente recomandate pentru o casa smart.

Prize smart cu control prin internet din aplicatie telefon

prize smart cu control telefon

Daca esti in cautarea unei solutii de controla espressorul de cafea, televizorul sau un lampadar, o priza smart este solutia potrivita.

Priza inteligenta se conecteaza la reteaua wi-fi din casa si poti controla dispozitivele cu ajutorul unei aplicatii pe telefon, cu Alexa, Siri sau Google Home. Se pot crea si scenarii de forma: la ora 18 aprinde lumina (utila pentru pisica, caine singur in casa), la ora 7:00 dimineata porneste espressorul de cafea.

Setul TAPO P100 contine 4 prize smart(Mini Smart Wi-Fi socket) independente care se pot utiliza individual. Sunt produse de TP-LINK si controlul acestora se face prin aplicatia de mobil TAPO, disponibila in AppStore si Google Play. Pentru conectare este necesara prezenta unei retele Wi-Fi pe 2.4 Ghz si astfel ai control de la distanta la orice aparat din locuinta. Prizele se pot cumpara si separat la un pret accesibil, incepand de la 60 lei/buc.

Prizele inteligente de la TP-LINK sunt compatibile cu Alexa si Google Home, se pot seta scenarii de aprindere/stingere dispozitive conectate. Eu le folosesc pentru controlul luminii din acvariu si a electro-valvei de CO2 din acesta, insa practic poti adauga orice dispozitiv.

Boxe inteligente si afisaje

Boxele bluetooth inteligente precum Google Nest sau Amazon Echo sunt dispozitive smart cu care poti interactiona, le poti da comenzi si pot fi utilizate pentru a reda diverse media precum filme, muzica, imagini.

Amazon Echo Family

boxa bluetooth smart amazon echo


amazon-echo-dot-4

Amazon Echo Dot 4

Google Nest-boxa sau hub inteligent

Dispozitivele inteligente Google Nest se gasesc in doua variante: tip boxa inteligenta sau Smart Hub, care include si un display LCD de 7 inch pentru afisarea informatiilor despre vreme, radio, calendar, memento, retete, stiri etc.

Cel mai popular si mai raspandit model este Google Nest mini, disponibil la un pret de numai 159 lei. Integrat cu aplicatia de telefon, acesta poate raspunde la intrebari, poate controla diverse dispozitive smart din locuinta, poti asculta muzica, stiri sau sa-i dai diferite task-uri. Totul prin comenzi vocale.

Google Nest Mini

Lista va continua cu Dispozitive Smart pentru sanatate si Fitness, Camere de supraveghere pentru locuinta, Iluminare inteligenta acasa.

 

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button