Smart gadgets

De ce se blochează mouse-urile Logitech wireless?

Soluție - Mouse Logitech se blochează pentru câteva secunde

Recent mi-am schimbat mouse-ul deoarece a început să devină incofortabil și mă durea mâna după o zi de utilizare. Așa că am ales un mouse Logitech wireless de dimensiuni mai potrivite și mult mai silențios (Mouse Logitech M330 Silent Plus, Wireless). Totul ok, însă la puțin timp după asta au început problemele. Mouse-ul se bloca/îngheța, facea ca un freeze, cursor blocat pe ecran și se aprindea ledul albastru.

Bateria era nouă și oricum, dacă bateria e pe terminate led-ul de control se aprinde pe roșu, nu pe albastru. Deja era de-a dreptul enervant să ți se blocheze cursorul pe ecran în timp ce lucrezi. Mă și gândeam să-l trimit înapoi crezând că e stricat. Totuși, zic să-i mai dau o șansă, am început să caut pe internet dacă e o situație des întâlnită la mouse-urile Logitech.

Am găsit tot felul de bălării, ba că driver-ul, ba că portul USB în care era adaptorul… Apropos, să nu instalați programe recomandate de unii, cele care fac update de drivere….nu au nicio treabă și unele mai au și viruși.

Oricum, de cele mai multe ori problema nu e de la driver, Windows instalează automat un driver generic pentru mouse, care își face treaba indiferent de model.

E important de menționat că nu vorbim de un mouse Bluetooth, ci unul care are adaptor wireless, deci practic folosește rețeaua de 2.4 Ghz. În condiții de multe rețele WiFI în apropiere, multe device-uri care folosesc banda de 2.4 Ghz, pot apărea probleme în utilizare.

Înainte de toate verificați următoarele, sunt printre principalele cauze:

  • bateria/bateriile mouse-ului sa fie în stare bună; verificați starea bateriilor și utilizați o baterie nouă pentru verificare.
  • suprafața pe care utilizați mouse-ul sau mousepad-ul, dacă aveți unul, să fie cu suprafața curată, fără obstacole.
  • distanța dintre mouse și calculator/laptop să nu fie mai mare de 10m (10 m este distanța recomandată pentru majoritatea modelelor de mouși)
  • verificați ca sistemul de operare(Windows/Linux etc) să funcționeze corect. Aici vorbim despre blocarea mouse-ului și nu a sistemului de operare

Deoarece folosesc și o tastatura fară fir tot Logitech (K380) am zis că au o problemă împreună, deși tastatura e pe Bluetooth, iar mouse-ul folosește WiFI pe 2.4 Ghz, la fel ca routerul sau alte deviceuri. Am oprit tastatura, însă mouse-ul avea același comportament. Aleator se bloca pentru 5-10 secunde, apoi funcționa o perioadă, iarăși se bloca și tot așa.

Cum am rezolvat problema de blocare/întrerupere mouse Logitech?

În primul rând am mutat adaptorul wireless al mouse-ului prin toate ce 6 porturi USB pe care le am pe placa de baza, inclusiv unele cu port USB 3.0. Cu toate acestea, problema persista și nu vedeam o soluție de remediere.

Cauza blocării mouse-ului pentru câteva secunde în mod repetat este interferența care se crează între porturile USB 3.0 și adaptorul wireles USB al mouse-ului. Adaptorul mouse-ului trebuie folosit într-un port aflat cât mai departe de un port USB 3.0 al plăcii de bază.

Cablu prelungitor USB

Eu am folosit un prelungitor USB, un cablu USB tată/mamă și astfel problemele cu mouse-ul au dispărut, iar acum funcționează impecabil. Dacă nu ai pe acasă un astfel de cablu USB adaptor, îl poți comanda de aici.

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button