Financiar

Raiffeisen lanseaza Raipay -aplicatia de plata cu telefonul prin NFC

Raiffeisen Bank a lansat in luna august plata cu telefonul mobil folosind tehnologia NFC. Aplicatia RaiPay este disponibila pentru telefoane si tablete cu Android.

Update Octombrie 2023: Raiffeisen Bank a anuntat oficial retragerea aplicatiei RaiPay incepand cu Ianuarie 2024. Alternativa este utilizarea Google Pay, atat cardurile de debit cat si cardurile de credit Raiffeisen, se pot acum adauga in Google Pay. Acceseaza Smart Mobile sectiunea Cardurile tale, click pe card si apoi Adauga in Google Pay.

Update August 2023. Aplicatia RaiPay Raiffeisen va mai functiona, de acum puteti adauga cardurile de debit si credit in Google Pay. Pentru adaugare puteti accesa in Smart Mobile sectiunea Cardurile mele, click pe card si apoi butonul Adaugare in Google Pay sau prin adaugare manuala din Portofel Google Pay.

Update februarie 2022. O noua versiune RaiPay este disponibila pentru instalare din Google Play sau Huawei AppGallery. Cu un design nou, mai intuitiv si mai prietenos, noua aplicatie de plati de la Raiffeisen introduce si cardurile virtuale pentru plati online. Astfel, doar pentru cardurile de cumparaturi Raiffeisen(card de credit) se pot genera din RaiPay carduri virtuale pentru plati pe site-uri care nu prezinta cea mai mare incredere. Se pot emite pana la 10 carduri virtuale pe zi si limita de plati este de max. 500 euro.

Update noiembrie 2021. Raiffeisen Bank a lansat oficial versiunea Raipay pentru telefoanele Huawei. Aplicatia de plata se poate instala acum in siguranta din Huawei AppGallery, versiunea oficiala.

Update ianuarie 2021. Solutia de plata la EPOS de la Raiffeisen Bank, Raipay, a primit un nou design si noi functionalitati. Acum poti face plati cu telefonul prin autorizare cu amprenta, ai mai multe setari de siguranta si o experienta de utilizare mai buna.

Update 7 august 2019: Aplicatia este live pe Google Play. Iata si un Ghid de utilizare RaiPay.

Pana la 100 lei: doar aprinzi ecranul;
Peste 100 lei: deblochezi telefonul (amprenta, PIN etc.) si apropii de POS;
Pentru securitatea tranzactiilor tale aplicația îti va cere uneori autorizarea tranzactiei prin introducerea parolei aplicatiei. (Important: Valoarea maxima a unei plati cu telefonul este de 2000 lei/tranzactie)

Astfel, cei peste 2 milioane de clienti persoane fizice dar si persoanele juridice(companii) vor putea face plati cu telefonul la comercianti, fara a mai fi necesara utilizarea unui card fizic. Cardurile de debit si credit emise de Raiffeisen se vor adauga in aplicatie si astfel vei putea face plati direct cu telefonul mobil. Tare, nu?

Cum instalez aplicatia RaiPay?:

• sa detii un telefon cu sistem Android, minim versiune 5.0 si NFC.
• telefonul sa nu fie root-at.
• telefonul sa fie securizat cu PIN, amprenta, FaceID…etc

raipay raiffeisen plata telefon
RaiPay Raiffeisen plata telefon

Cu RaiPay descoperi o experienta inovativa pentru platile contactless prin cardurile tale de la Raiffeisen Bank.

RaiPay poate fi utilizata de clientii Raiffeisen detinatori de carduri active contactless de debit sau de credit, Visa si MasterCard. Pentru cardurile de credit, este important ca acestea sa fie activate in prealabil.

NFC: Near Field Communication (comunicare în camp apropiat).
Tehnologia permite dispozitivelor electronice sa stabileasca linii de comunicatie radio între ele, în ambele directii, folosind alte tehnologii complementare precum Bluetooth sau WiFi. O plata prin NFC cu telefonul este aseamanatoare cu o plata contactless cu cardul.

Din toamna acestui an (15 octombrie 2019), clientii Raiffeisen posesori de telefoane Apple vor putea utiliza cardurile si in aplicatia Apple Pay disponibila in iOS. Practic, iti vei putea utiliza cardurile de debit si credit, atat de pe telefoane cu Android cat si de pe iPhone.

Asteptam lansarea oficiala a aplicatiei in perioada imediat urmatoare a lunii august 2019. Aceasta este disponibila deja in Google Play Store incepand cu 6 august. Instaleaza aplicatia AICI sau versiunea Huawei.

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

5 Comentarii

  1. Cardurile se pot adauga usor in aplicatia Raipay. Doar la Raiffeisen Bank apropii cardul de spatele telefonului tau Android si acesta apare instant in RaiPay, prin NFC.
    Mai mult, poti sa platesti direct prin RaiPay in rate fara dobanda la magazinele partenere Multishop, prin cardul tau de cumparaturi.

  2. In sfarsit Raiffeisen introduce plata cu telefonul mobil. Asteptam de ceva vreme aceasta aplicatie pentru posesorii de telefoane mobile cu Android. Tocmai ce am facut o plata cu noua aplicatie Raiffeisen Pay (RaiPay) si merge perfect.

  3. In cazul in care ai probleme la plati, poti seta pe telefonul tau ca RaiPay sa fie in lista de apps neoptimizate dpdv utilizare baterie. Pentru aceasta setare accesezi App Info- Battery- Optimise battery usage- All si apoi click pe RaiPay.

  4. Pe huawei p40 lite nu exista aplicația cum putem să folosim și noi dacă acest telefon nu are google play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button