Smart Home

Cum sa ai o locuinta SMART? Confort, siguranta, control

Accesorii pentru o locuinta Smart, siguranta si confort

Atat prezenta internetului in fiecare locuinta cat si dezvoltarea rapida a dispozitivelor SMART, ne fac viata mai usoara, mai sigura si aduc un confort sporit in viata de zi cu zi.
Smart Home este deja un termen binecunoscut care face referire la dispozitivele de control a sistemului de supraveghere anti-efractie, a senzorilor de temperatura din casa, senzori de inundatie, de fum sau foc, comanda diverselor dispozitive electrice din casa: centrala termica, lumina, prizele electrice, intrerupatoare touch, accesul internet al copiilor si lista poate continua.

Desi pretul acestor dispozitive SMART este inca unul destul de mare, tot mai multe locuinte beneficiaza de tehnologia SMART.
Partea buna este ca puteti alege sisteme Smart Home, fie achizitionand un sistem complet compus din baza si senzorii aferenti, fie cumparand doar senzorii pe care sa-i configurati asa cum va doriti.

Cum functioneaza mai exact un sistem Smart Home?

Sistemul Smart Home clasic este compus dintr-o baza si mai multi senzori si dispozitive SMART (senzori fum, efractie, temperatura, inundatie, purificator aer, dezumidificator casnic sau aspirator robot etc.)
Unitatea centrala sau baza, este si cel mai scump element, insa puteti sa-l inlocuiti cu un iPad sau un Apple Tv, in cazul in care detineti un astfel de gadget, sa chiar un telefon smart.
Pentru ca senzorii sa functioneze cu aplicatia Smart Home de la Apple, este necesar ca acestia sa fie certificati Apple. In Romania am gasit senzorii produsi de Fibaro si care sunt certificati Apple. Voi reveni cu un articol complet despre acest subiect.

Update: Acum exista dispozitive SMART care functioneaza independent prin reteaua WiFi de acasa. Ele pot fi accesate si programate prin intermediul unei aplicatii de pe telefon. Este vorba despre un termostat SMART pentru centrala termica, un robot aspirator, aparatul de aer conditionat sau un intrerupator WIFI.

Senzorii se conecteaza wireless la baza, nu este necesar sa trageti fire prin casa, iar designul acestora este unul discret si elegant in acelasi timp. Iata cateva imagini cu senzorii Smart Home disponibili:

senzor smart usa fereastra
senzor smart usa fereastra
senzor-de-inundatie
senzor-de-inundatie

La Orange de exemplu, gasim un sistem complet SMART Home cu abonament si care poate fi platit si in rate(incluse in abonament). Sistemul include atat unitatea centrala(baza) cat si senzorii, in diverse configuratii. Pretul difera in functie de numarul de senzori doriti si incepe de la 15 euro/luna.

Solutie Smart Home de la Orange
Solutie Smart Home de la Orange
Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button