Smart Home

Romanii investesc cca. 1.000 euro in sisteme smart home pentru monitorizarea si siguranta locuintei

Peste 10% dintre români dețin cel puțin un produs smart home.

Se estimeaza ca romanii intersati de produse smart home aloca intre 1.000 si 1.300 de euro pentru achizitia unui sistem destinat securitatii locuintei.

Cum arata profilul cumparatorului de solutii smart home45% sunt familisti, cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani, de cele mai multe ori parinti preocupati de siguranta familiei. 30% dintre romanii care achizitioneaza sisteme smart de securitate au intre 45 si 64 de ani, sunt interesati de tehnologie si au un stil de viata modern.

Sisteme smart home pentru acasa

“Cand vine vorba de transformarea casei in una inteligenta, romanii sunt interesati preponderent de asigurarea unei sigurante sporite, monitorizare si control de la distanta, dar si de sisteme de automatizare cu functii inteligente si o instalare cat mai intuitiva a acestora. Astfel, cea mai mare parte a celor care se indreapta catre astfel de produse aleg incuietori, camere de supraveghere si alarme inteligente”, a declarat Florin Tihulca, Managing Director ASSA ABLOY Romania.

De asemenea, de cele mai multe ori,clientii smart home urmaresc site-uri, bloguri sau grupuri de profil pe canalele social mediade unde afla despre noutati si experientele practice ale altor persoane cu diferite produse smart. Aleg apoi magazinele online sau site-ul producatorului pentru a se documenta, dupa care fie decid sa contacteze fabricantul pentru a cere informatii in alegerea solutiei potrivite, fie cumpara direct elementele necesare.

Peste 10% dintre români dețin cel puțin un produs smart home.

Cele mai întâlnite sisteme smart pentru locuințe sunt compuse din camere de supraveghere, alarmă și încuietoare inteligentă, dezumidificatoare de camera si purificatoare aer.. Specialiștii recomandă pentru a securiza accesul în locuință încuietoarele inteligente alături de o cameră de supraveghere WiFi pentru exterior cu reflector sau kit CCTV pentru inregistrare si monitorizare video a perimetrului casei.

În ceea ce privește securizarea interiorului locuinței, sistemul ar consta din alarmă inteligentă cu senzori de mișcare și minimum o cameră WiFi de monitorizare. De asemenea, pentru asigurarea securității în exteriorul casei, ASSA ABLOY România recomandă instalarea unui kit de camere de supraveghere CCTV cât și integrarea cu asistenți de voce precum Amazon Alexa și cu intrerupatoare cu touch.

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button