Smart Home

Interfoanele IP oferă acces digital securizat, comunicare facilă și prietenoasă

Ce beneficii aduc noile interfoane IP, cum se integrează în viața cotidiană acasă sau la serviciu

Trăim într-o lume tot mai conectată și mai automatizată, iar nevoia de comunicare și sentimentul de siguranță au devenit parte din viața noastră de zi cu zi. Accesul securizat în locuință sau la birou a trecut la un alt nivel, unul digital care aduce o serie de avantaje în utilizare.

Mă refer aici la un sistem de video-interfon IP care aduce avantaje semnificative față de un sistem de tip interfon analog, cel cu care ne-am obișnuit la intrarea în blocul construit acum 30 de ani. Noile beneficii derivă din tehnologia de comunicație utilizată, bazată pe protocoalele TCP/IP și SIP, precum si tehnologie nouă de cablare structurată.

interfon IP perete bucatarie

Ce este un interfon IP?

Dacă vă întrebați ce este un interfon IP, acestea sunt același interfoane pe care le știm, doar prefixul IP (Internet Protocol) înseamnă că acest dispozitiv este conectat la un computer și rețele de date locale. Mulți utilizatori apelează tot mai mult la un interfon IP, un interfon inteligent care oferă mult mai multe avantaje pentru utilizatori.

De exemplu, un sistem de interfon IP se poate integra ușor cu alte sisteme bazate pe protocoalele TCP/IP si SIP (sisteme de tip smart home, telefonie IP, sisteme anti-efracție(alarme), control lift, acces control, pontaj și multe altele), existând posibilitatea de a interconecta mai multe sisteme la distanță.

Unde se poate utiliza un sistem cu interfon IP?

Noile cartiere rezidențiale dar și marile clădiri de birouri, folosesc deja sisteme echipate cu interfon IP, acestea asigurând atât accesul securizat în incintă cât și comunicarea între diferite zone ale acesteia. Accesul se poate personaliza prin protecție cu card, folosind telefonul mobil, aplicație telefon, recunoaștere facială sau un card RF.

interfon ip pentru cladiri office

Sistemul este compus din echipamente hardware care asigura comunicarea între emitent și receptor, echipamente care se pot personaliza în funcție de preferințe și funcționalitățile necesare. Acestea asigură comunicarea audio video între locatari la un grad ridicat de calitate, iar design-ul modern al acestora se integrează ușor în orice decor din exterior sau din interiorul clădirii/locuinței.

Interfoanele moderne bazate pe IP aduc un plus de confort și design în locuință, oferă siguranță și sunt ușor de utilizat atât de către copii cât și de adulți. O companie cu o vastă experiență în producția și instalarea interfoanelor IP este BAS-IP, o companie din Marea Britanie (Anglia) care oferă o gamă variată de dispozitive pentru control acces, comunicații audio video dedicate ansamblurilor rezidențiale sau clădirilor de birouri, dar și pentru case sau vile particulare.
BAS-IP asigură toată infrastructura necesară, echipamentele hardware, instalarea și software-ul necesar pentru funcționarea întregului sistem.

interfata software interfon bas-ip

Sistemele moderne de intercomunicații rezidențiale înlocuiesc tot mai mult vechile sisteme analogice de tip interfon, oferind posibilități infinite de configurare, securitate sporită și control permanent, chiar și de la distanță.

Integrarea facilă a acestora cu dispozitivele smart din locuință sau din clădire, aduc un plus de avantaje și confort în utilizare. De la utilizarea acestora pentru supraveghere, integrare cu liftul din clădire, acces persoane cunoscute sau musafiri, comunicare gratuită cu alți utilizatori, până la asigurarea sentimentului de securitate și intimitate în locuință pentru noi și familie.

panel interfon IP

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button