Financiar

Impresii despre Revolut-Spaima bancilor?

Pe intelesul tuturor, Revolut este un serviciu de banking digital care se poate activa instant pe telefon cu ajutorul unei aplicatii si astfel beneficiezi de un cont curent cu IBAN european, un card atasat si servicii de operatiuni valutare, retrageri numerar, transferuri. Iata ce trebuie sa sti!

Principalele avantaje fata de un cont obisnuit cu card atasat

Principalul avantaj oferit de contul Revolut este cursul de schimb valutar folosit in tranzactii. Mult mai avantajos peste tot ceea ce ofera orice banca din Romania. Avantajul este ca se foloseste pe de o parte valuta tarii in care platesti iar conversia se face la cursul pietei din momentul platii. Concret, daca esti in Austria, plata se va face in EURO iar daca nu ai EURO in cont iti cumpara instant din lei, la cursul pietei din acel moment.

Cardul Revolut este un card bancar multi-valuta. Acesta se poate emite contra-cost pentru pachetul Free sau gratuit pentru pachetele Premium. Cu revolut poti face plati atat in magazinele online din Romania cat si pe site-uri din strainatate precum Aliexpress, eBay, Amazon etc.

Ai un cont IBAN in valuta pe care il poti folosi pentru incasari si plati la nivel mondial.

Un alt avantaj il reprezinta transferurile in valuta sau plati in valuta, cum se mai numesc. Daca vrei sa trimiti bani unei alte persoane folosind contul Revolut, transferul este gratuit daca acesta este tot un client Revolut. In Romania, comisioanele percepute de banci pentru platile in valuta incep de la 0,15% din suma transferata. Este o mica diferenta, nu? ­čÖé

Update iulie 2018. Am primit cardul Revolut la o zi dupa data estimata de aplicatie, practic in 13 zile de la momentul cand am facut cererea in aplicatie. Cardul a venit din Germania prin Posta Germana, iar aici cu Posta Romana.

Cardul arata super, eu am ales Visa. Este un card embosat si trebuie activat facand o prima tranzactie care sa ceara PIN. Poti cumpara ceva de la magazin sau retrage bani de la bancomat.

card visa revolut
card visa revolut
card revolut
card revolut

Limitari card Revolut

1. Poti retrage numerar de la orice bancomat echivalentul a 800 lei(200 lire) pe luna fara comision, dupa care ai comision de 2%. Plafonul de 200 lire creste daca ai Revolut Premium(400 lire).

2. Pentru pachetul gratuit, cardul fizic se plateste. Doar varianta Premium are incluse carduri fizice gratuite.

3. Nu iti poti credita contul Revolut cu mai mult de 60.000 lei/an. Pentru a creste aceasta limita este necesar sa faci dovada pentru sursa veniturilor, cu extras de cont sau alte documente.

4. Daca vrei sa cumperi criptomonede (ethereum, bitcoin sau litecoin) Revolut percepe un comision de 1.5% din suma tranzactionata.

Partea interesanta cu Revolut este ca poti avea propriul cont IBAN cu card atasat in doar cateva minute, deoarece serviciul foloseste o aplicatie de telefon iOS sau Android prin intermediul careia faci toate aceste operatiuni. Nu stai la coada, nu te deplaseszi la banca, nu semnezi hartii.

Totul se intampla online prin intermediul aplicatiei: iti confirmi identitatea incarcand actul de indentitate, completezi datele din aplicatie si contul este activat instant. Poti ramane doar cu contul in cazul in care nu doresti si un card fizic atasat. Mai mult, poti folosi carduri virtuale, acestea putand fi utilizate doar online pentru cumparaturi.

Contul se alimenteaza instant fara comisioane, din contul bancar pe care il detii in prezent iar suma se crediteaza in contul Revolut. Cel mai simplu este sa alimentezi cu ajutorul unui card bancar insa se poate si prin transfer.

In acest moment exista doua pachete Revolut disponibile: Stadard care este gratuit si Premium care costa 30 lei /luna. Vezi aici  lista completa de taxe si comisioane

Costuri taxe Revolut card
Costuri taxe Revolut card

Ce mai trebuie sa sti despre cardul Revolut

Pe langa contul curent si cardul atasat, Revolut iti ofera si o asigurare de calatorie pe care o poti folosi in orice tara te-ai afla. Aplicatia te ajuta sa economisesti, de exemplu, folosind rotunjirile din anumite tranzactii pe care le faci. In acelasi timp te poate ajuta sa-ti administrezi mai bine si mai eficient propriul buget, poti seta limite de cheltuieli, poti urmarii un anumit obiectiv finaciar pe care ti l-ai propus etc.

Desigur, fiind o aplicatie pe telefon, iti poti seta notificari, alerte la tranzactii, practic ai totul sub control.

Concluzii

Revolut iti ofera o alternativa ieftina pentru a face plati in valuta, este o solutie de banking digital usor de folosit cu activare in doar cateva minute. Se poate utiliza in combinatie cu Paypal pentru cursuri de schimb mult mai avantajoase decat cele oferite de bancile din Romania.

Cand vor oferi bancile din Romania aceleasi facilitati pe care Revolut le ofera deja?

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Articole similare

3 Comentarii

  1. Revolut este o solutie excelenta mai ales in vacantele in afara Romaniei dar se poate folosi si ca un card normal pentru plati online sau la magazine, benzinarii etc.
    Eu il folosesc de cateva luni si sunt super multumit. Pentru activarea initiala este necesar sa faci o alimentare de minim 50 lei.

  2. Cateva pareri despre Revolut la o luna de utilizare.
    Cardul merge super, am facut transfer in valuta catre cont euro din Romania si nu am platit comisioane. Mi-au deblocat crypto monedele la cateva saptamani dupa activarea cardului. Cursurile de schimb sunt peste ce ofera bancile din Romania. Bancile din Romania trebuie sa se miste rapid sau vor pierde teren in aceasta zona.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button