Reviews

Review aspirator smart Xiaomi Robot Vacuum S10

Accesibil și performant, aspiră și șterge eficient

Xiaomi Robot Vacuum S10 este un aspirator robotizat smart cu o putere de aspirare de 4000Pa și funcționează cu ajutorul unei baterii Li-ion de 3200mAh, care poate oferi o autonomie de peste 2 ore de utilizare continuă.
Acesta poate fi controlat prin intermediul aplicației mobile Mi Home, care permite programarea și controlul aspiratorului de la distanță, inclusiv folosind Alexa sau Google Home.

Am utilizat aspiratorul Xiaomi Robot Vacuum S10 pe o durata de 3 săptămâni și veți regăsi în acest articol părerile mele și experiența în utilizare, poze reale, precum și câteva sfaturi utile, prețuri și de unde îl puteți achiziționa. Am avut ocazia să testez diferite scenarii pe care le veți regăsi în acest review pentru aspiratorul Xiaomi Robot Vacuum S10.

Aspirator robot Xiaomi Robot Vacuum S10

Curățenia casei este o activitate care implică mult timp și efort, însă este necesară pentru a avea un mediu curat și sănătos în locuință. Iar eu sunt pe principiul – dacă poți automatiza ceva, folosește acel timp pentru activități mai plăcute.
Desigur, folosind un aspirator robot nu vei scăpa de a face curățenie în casă, însă cu siguranță vei face mai rar și mai rapid. De podea, gresie, praf, alergeni, scame și păr de animale, se va ocupa aspiratorul automat.

Aspiratorul de la Xiaomi, model S10, este dotat cu un senzor de evitare a obstacolelor și poate detecta automat suprafețele dure sau mai puțin dure, ajustând puterea de aspirare în funcție de acestea. De asemenea, dispune de o perie rotativă pentru a curăța eficient suprafețele dure și de un sistem de filtrare cu patru straturi pentru a reține particulele de praf și alergenii.

Prezent deja pe piață de mai multă vreme, recenziile utilizatorilor au fost în general pozitive, apreciind puterea de aspirare și funcționalitatea aspiratorului. Cu toate acestea, unii utilizatori au raportat probleme cu conectivitatea la aplicația mobilă și cu durata de viață a bateriei. Personal, nu am întâmpinat astfel de probleme pe durata celor 3 săptamâni în care am folosit zilnic aspiratorul în apartament.
Aici este important să aveți o conexiune stabilă la internet atât în locuință cât și pe telefonul unde aveți instalată aplicația.

container gunoi aspirator xiaomi robot S10

Iată câteva dintre cele mai utile funcționalități ale aspiratorului robot Xiaomi Robot Vacuum S10:

 • Puterea de aspirare: cu o putere de aspirare de 4000Pa, aspiratorul poate curăța eficient orice suprafață, inclusiv covor, parchet și gresie.
 • Control prin aplicație mobilă: aplicația Mi Home permite programarea și controlul aspiratorului de la distanță, astfel încât să poți seta programul de curățare și să controlezi aspiratorul de oriunde te-ai afla. Aplicația este disponibila atât pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu sistem iOS (iPhone)
 • Senzor de evitare a obstacolelor: aspiratorul este dotat cu un senzor de evitare a obstacolelor, care îi permite să detecteze și să evite obstacolele, precum și să navigheze în mod inteligent prin încăpere.
 • Perie rotativă: aspiratorul este dotat cu o perie rotativă, care poate curăța eficient suprafețele dure, cum ar fi parchetul și gresia.
 • Funcție de tip mop: șterge suprafețele aspirate folosind laveta umedă cu care este echipat.
 • Sistem de filtrare cu patru straturi: aspiratorul dispune de un sistem de filtrare cu patru straturi, care poate reține particulele de praf și alergenii, astfel încât să poți respira un aer mai curat în casă.
 • Detectarea suprafețelor dure sau moi: aspiratorul poate detecta automat suprafețele dure sau moi și poate ajusta puterea de aspirare în funcție de acestea, astfel încât să ofere o curățare eficientă și delicată.

perie rotativa Xiaomi S10 robot aspirator

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai utile funcționalități ale aspiratorului robot Xiaomi Robot Vacuum S10.
Da, aspiratorul robot Xiaomi Robot Vacuum S10 poate aspira covoare și poate trece peste praguri cu o înălțime de până la 2 cm. Acesta este dotat cu o perie rotativă și o putere de aspirare de 4000Pa, ceea ce îl face capabil să aspire eficient particulele de praf și murdăria de pe suprafețele dure și moi, inclusiv covoarele.

De asemenea, aspiratorul este prevăzut cu senzori care îi permit să detecteze obstacolele și să navigheze în mod inteligent prin încăpere, astfel încât să poată trece peste praguri și să se deplaseze în jurul mobilierului fără să se blocheze sau să se ciocnească. Cu toate acestea, este important să țineți cont de faptul că aspiratorul poate avea probleme în a trece peste anumite tipuri de covoare sau praguri, în funcție de designul acestora.

Aspiratorul robot este de mare ajutor în locuință, deoarece poate reduce timpul și efortul necesar pentru a menține curățenia în casă. Iată câteva dintre avantajele utilizării unui aspirator robot în apartament sau casă:

 1. Economisirea timpului destinat pentru curățenie: aspiratorul robot poate curăța automat podelele și covorul, astfel încât să nu mai fiți nevoiți să faceți acest lucru manual. Acest lucru vă poate economisi mult timp și vă poate permite să vă concentrați pe alte sarcini importante.
 2. Curățenie constantă: aspiratorul robot poate fi programat să curățe în mod regulat, ceea ce înseamnă că podelele și covorul vor fi mereu curate și în stare bună.
 3. Eficiență: aspiratorul robot poate ajunge în zonele greu accesibile din locuință, cum ar fi sub pat sau sub mobilier, și poate curăța în mod eficient aceste zone.
 4. Control de la distanță: aspiratorul robot poate fi controlat prin intermediul unei aplicații mobile, ceea ce înseamnă că puteți seta programul de curățare și să controlați aspiratorul de oriunde te-ai afla.
 5. Economie de energie: aspiratorul robot este dotat cu senzori care îi permit să detecteze obstacolele și să navigheze în mod inteligent prin încăpere, ceea ce înseamnă că poate economisi energie și poate reduce consumul de baterie.

În general, aspiratorul robot poate fi un instrument util pentru a menține curățenia în casă, economisind timp și efort, și asigurând o curățenie constantă și eficientă dar și un aer mai curat.

aspirator xiaomi S10 incarcare

Iată specificațiile tehnice ale aspiratorului robot Xiaomi Robot Vacuum S10:

 • Putere de aspirare: 4000Pa
 • Baterie: Li-ion 3200mAh
 • Autonomie: până la 2 ore
 • Timp de încărcare: aproximativ 4 ore
 • Capacitatea containerului de praf: 420 ml
 • Sistem de filtrare: filtru cu patru straturi
 • Conectivitate: Wi-Fi 2.4GHz
 • Control prin aplicație mobilă: da
 • Senzor de evitare a obstacolelor: da
 • Detectarea suprafețelor dure sau moi: da
 • Perie rotativă: da
 • Trece peste praguri de până la 2 cm înălțime.
 • Dimensiuni: 350 x 350 x 96.5 mm
 • Greutate: 3.7 kg
 • Culoare: alb.

Acestea sunt specificațiile tehnice ale aspiratorului robot Xiaomi Robot Vacuum S10, care îi permit să aspire eficient particulele de praf și murdăria de pe suprafețele dure și moi, precum și să se deplaseze inteligent prin încăpere, evitând obstacolele și ajustând puterea de aspirare în funcție de suprafață.
Folosind tehnologie LIDAR bazată pe laser, aspiratorul se poziționează mult mai eficient și astfel crește performanța în utilizare.

design robot vacuum s10

Design și caracteristici:

Xiaomi Robot Vacuum S10 are un design modern și elegant, cu o înălțime de doar 8,2 cm, ceea ce îl face ușor de manevrat și de depozitat. Primul lucru care iese in evidență este simplitatea acestui aspirator de podea, dar și aspectul robust care dă impresia de putere.

Are o putere de aspirare de 4000 Pa, ceea ce îl face capabil să aspire orice fel de murdărie și praf de pe podea. Este echipat, de asemenea, cu o baterie puternică de 3200 mAh, care îi oferă o autonomie de până la 130 de minute.

Performanță aspirator:

Aspiratorul automat Xiaomi Robot Vacuum S10 este foarte eficient în curățarea podelelor și spun asta deoarece folosește mișcare care simuleaza curățarea manuala a podelei prin mișcări în Zigzag și în formă Y. Astfel zonele curățate sunt acoperite aproape in totatlitate prin acest model de rute.

Are o tehnologie de scanare a mediului înconjurător, care îi permite să detecteze obiecte și să calculeze traseul cel mai eficient pentru a curăța podeaua. De asemenea, are o funcție de curățare în trei etape, care asigură o curățare profundă a podelei.

Puterea de aspirare se poate seta în 4 moduri, iar nivelul de umezire al lavetei de spălare se poate seta deasemena în funcție de preferințe, de la 1 la 3.
Puteți seta din aplicație calitatea de aspirare și funcția mop astfel încât să treacă de mai multe ori peste suprafețe, pentru o curățare profundă. Nivelul de customizare disponibil în aplicație mi-a plăcut tare mult și este foarte util pentru o utilizare personalizată.

Pros și Cons

Iată câteva aspecte care mi-au plăcut la aspiratorul Xiaomi Robot Vacuum S10:

 • preț rezonabil/ok (~1300 lei)
 • sistemul de evitare obstacole foarte bun
 • putere mare de aspirare, in special cu funcția Turbo activată
 • poate aspira și spăla în același timp
 • control detaliat în plicația Mi Home
 • îl recomand pentru suprafețe până în 100 mp.

Câteva aspecte pe care le-aș vedea de îmbunătățit, cablul de la înărcător este destul de scurt, recipientul de praf este cam mic pentru suprafețe mari, peste 100 mp.

Concluzie:

Aspiratorul Xiaomi Robot Vacuum S10 este o alegere excelentă pentru cei care doresc să își automatizeze curățenia casei la un preț accesibil. Este eficient, ușor de utilizat și are o autonomie ridicată pentru aspirare suprafețe până îm 100 mp.
De asemenea, este compatibil cu aplicația Mi Home și poate fi controlat prin intermediul comenzilor vocale, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei care doresc să își simplifice viața.

De unde puteți cumpăra aspiratorul Xiaomi Robot Vacuum S10?

eMAG – vezi preț

evoMAG – vezi oferta

Xiaomi Robot Vacuum S10

Design - 9
Performanță - 9.3
Autonomie - 8.5
Aspirare - 9.4
Spălare - 9.2

9.1

Best deal

Xiaomi Robot Vacuum S10 este un aspirator robot din categoria mid-range, cu un preț accesibil și performanțe ridicate de curățare umedă și uscată.

Vezi preț actualizat
User Rating: 3.97 ( 42 votes)
Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button