Smart gadgets

Metode testate de verificare a unui telefon second hand

service gsm specialisti flacara3Telefoanele mobile reprezintă un accesoriu indispensabil în viața noastră. Datorită evoluției tehnologiei, cu ajutorul telefonului mobil putem avea acces la informație, contacte și chiar putem lucra. Pe de altă parte, prețul unui telefon mobil performant poate fi destul de crescut. Așadar, o soluție pe care mulți utilizatori o preferă este să dea încă o șansă telefoanelor second hand.

Prețul unui telefon la mâna a doua este considerabil mai redus față de unul nou. De asemenea, prin alegerea unui telefon SH, vei contribui la protecția mediului întrucât reduci numărul dispozitivelor mobile care sunt aruncate și nereciclate. Pe de altă parte, achiziția telefoanelor la mâna a doua îți pot da și bătăi de cap atunci când nu verifici corespunzător starea în care se află acestea și dacă funcționează corespunzător.

Află din acest articol cum să verifici un telefon second hand și la ce să fii atent înainte să îl cumperi. Ai nevoie de părerea unui profesionist în legătură cu un telefon recondiționat care sa se și încadreze în bugetul tău? Ai încredere în echipa de profesioniști Flacăra3 pentru a-l verifica și a-ți oferi informații despre piesele de service GSM care trebuie înlocuite. Găsești orice tip de piese ai nevoie pentru telefon iPhone, Samsung, Huawei sau alt brand, la prețuri foarte atractive.

Telefoane recondiționate sau la mana a doua?

Atunci când te hotărăști să cumperi un telefon SH, vei găsi diverse anunțuri despre telefoane refurbished sau telefoane la mana a doua. Dar, care este diferența dintre ele? În primul rând, telefoanele la mâna a doua sunt acele telefoane care au mai fost deținute de cel puțin un utilizator. Acestea sunt vândute în stadiul în care se află după utilizare și pot să funcționeze în continuare fără probleme.

Atunci când găsești telefoane de vânzare la mâna a doua, este important să verifici cu atenție dacă starea lor de funcționare este optimă și să ceri garanție. Vei găsi telefoane SH cu garanție în magazine specializate de telefoane second hand. De obicei, aceste magazine care cumpără telefoane second hand verifică starea de funcționare a acestora și stabilesc prețul în funcție de aceasta și dacă sunt necesare piese de schimb.

Ce înseamnă telefon recondiționat sau refurbished?

Telefoanele recondiționate sunt acelea care au fost verificate de un specialist și reparate, dacă a fost cazul, pentru a fi “ca noi”. În general, recondiționare presupune schimbarea bateriei și a carcasei. Acest tip de telefoane la mâna a doua sunt de obicei ușor mai scumpe, dar au avantajul de a fi foarte apropiate ca mod de funcționare de unul nou.

Așadar, dacă nu știi dacă să optezi pentru un iPhone nou sau recondiționat, poți alege varianta refurbished la un preț mai redus față de cel nou, dar care funcționează la fel de bine.

Mai mult, în cazul în care ai nevoie de piese de schimb, de exemplu să înlocuiești difuzorul telefonului, vei găsi tot ce ai nevoie în magazinul online Flacăra3.

Ce înseamnă recarosare telefon?

Un alt termen pe care îl vei întâlni atunci când dorești să cumperi telefoane la mâna a doua este cel de “recarosare”. În general, telefoanele recarosate sunt cele care funcționează în parametri normali, dar care au avut piese de la alte telefoane sau care nu sunt originale.

Cine cumpără astfel de telefoane vechi? De exemplu, poți găsi astfel de dispozitive într-un amanet care cumpără telefoane defecte și care apoi folosește piesele care încă funcționează pentru a repara alte telefoane pe care le va pune la vânzare.

Înainte de a cumpăra un astfel de telefon, este recomandat să verifici cu ajutorul unei echipe de service GSM cât va rezista în timp un astfel de dispozitiv și dacă necesită și alte reparații.

La ce să fii atent/ă atunci când cumperi telefoane second hand?

Fie că te-ai hotărât să cumperi un telefon recondiționat sau unul second-hand, este important să verifici cu atenție dispozitivul mobil înainte de a-l plăti. Inspecția fizică este prima pe care o poți face, chiar dacă nu ai cunoștințe tehnice despre telefoane.

De asemenea, poți verifica modul în care rulează anumite aplicațiicum se aude difuzorul sau bateria. Pentru acest scop, poți avea cu tine câteva accesorii compatibile cu telefonul pe care ți-l dorești: baterie externă, cablu USB compatibil, căști, card microSD.

Iată care sunt metodele prin care poți verifica telefonul second hand pe care dorești să-l cumperi:

  • Documentele de achiziție – vânzătorul cu care vei discuta, indiferent că este persoană fizică sau juridică, trebuie să îți pună la dispoziție documentele de achiziție. În acest mod, vei putea verifica dacă telefonul este unul original și nu este furat, dar și dacă mai are perioadă de garanție de la producător încă disponibilă;
  • Dacă este deblocat din rețea – o problemă cu care te poți confrunta este ca telefonul să fie blocat într-o anumită rețea sau să nu fie compatibil cu rețeaua din țara din care îl folosești. Tocmai de aceea, este important să îl verifici cu cartela pe care intenționezi să o folosești;
  • Verifică IMEI – cu ajutorul acestui cod vei putea verifica dacă telefonul este original. Chiar dacă nu ai la dispoziție codul IMEI, poți forma codul *#06# și se va afișa pe telefon. Apoi, îl poți verifica pe site-ul oficial al producătorului;
  • Aspectul telefonului – pentru a putea identifica orice detalii necorespunzătoare, este recomandat să faci inspecția fizică la lumină naturală. Astfel, vei putea observa orice zgârieturi sau tăieturi în carcasă. De asemenea, poți observa dacă display-ul are anumite defecte. Un alt pas important îl reprezintă verificarea modului în care reacționează butoanele și dacă pe lentila camerei există zgârieturi;
  • Display-ul telefonului – pe lângă inspecția fizică a display-ului care te va ajuta să determini dacă există zgârieturi sau crăpături, este recomandat să faci și o verificare a pixelilor. În acest caz, ai nevoie de ajutorul unui profesionist care va verifica dacă există pixeli “morți” pe display;
  • Bateria – dacă dorești să achiziționezi un telefon cu baterie lithium-ion, este bine să știi că acestea își pierd rezistența în timp. Așadar, atunci când testezi funcționalitățile telefonului, fii atent/ă și la baterie pentru a constata dacă aceasta se descarcă rapid sau nu;
  • Difuzorul, microfonul și alte funcții – chiar dacă nu ești expert/ă în verificarea telefoanelor, poți testa dacă difuzorul sau microfonul funcționează corespunzător. De asemenea, este recomandat să verifici funcția de vibrații, conexiunea prin bluetooth și wireless. Poți să inițiezi un apel de pe respectivul telefon pentru a verifica microfonul, dar și să asculți muzică la diferite niveluri de volum pentru a testa difuzorul;
  • Portul de încărcare și slotul SIM – chiar dacă telefonul arată impecabil, există riscul ca acesta să aibă probleme cu portul de încărcare sau slotul SIM. De aceea, înainte de a-l cumpăra, poți verifica dacă se încarcă prin USB, dar și wireless (dacă această funcție există).

Telefoanele second hand cu garanție pot funcționa la fel de bine ca cele noi!

Vânzarea și cumpărarea telefoanelor vechi, recondiționate sau nu, continuă să fie o practică benefică atât pentru cumpărător cât și pentru vânzător. Un telefon second hand poate fi la fel de bun ca unul nou, atâta timp cât îl verifici amănunțit. Deși din punct de vedere vizual poate părea perfect, ai nevoie de o verificare amănunțită a display-ului, bateriei, porturilor de încărcare sau a slotului SIM.

Indiferent cât de atractiv poate părea prețul de achiziție, este important să faci toate verificările necesare înainte de a-l cumpăra și de a solicita garanție la achiziție. Optează pentru opinia unui specialist, așa cum este echipa de specialiști service GSM de la Flacăra3, pentru a evalua dispozitivul și a te ajuta să iei cea mai bună decizie.

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button