Reviews

Huawei MateBook D16: laptop business performant cu ecran de 16 inch

Tech Review - Huawei Matebook D16, noul laptop cu ecran mare de 16 inch și performanțe ridicate

Gama HUAWEI MateBook D a lansat recent noul D16, un laptop cu preţ competitiv, performanţe ridicate şi  un design elegant. Huawei Matebook D16 integrează într-un singur dispozitiv, mobilitate crescută, beneficiile unui laptop cu aspect business și ecran generos de 16 inch.
Am testat modelul Space Gray, iar primul aspect care atrage privirile este corpul metalic al laptopului, greutatea redusă de doar 1,7 kg – este uşor și subţire, însă cu un corp solid din metal gri. Un alt aspect legat de design, finisajul mat nu reţine amprente, MateBook D16 păstrându-şi astfel aspectul impecabil de business.

unbox huawei matebook d16 2022

Un alt aspect care mi-a plăcut este tastatura numerică de tip numpad așezată în partea dreaptă, extrem de utilă atunci când lucrezi cu cifre sau tabele. În plus, tastele sunt iluminate în două trepte de intensitate prin accesarea tastei funcționale F3. Veți găsi și patru taste funcționale interesante situate deasupra celor numerice, utile pentru a închide camera, lansa calculatorul digital, rearanja ferestrele.

Design-ul laptopului este unul simplist, ergonomic, în dreapta sus avem butonul de on/off care include și un cititor de amprentă pentru autentificare biometrică. Camera web de 1080P este situată pe marginea de sus, ascunsă discret în ecran.

Pe scurt caracteristicile prin care HUAWEI MateBook D16 merită văzut ca o opțiune viabilă, sunt:

  • ecran FullView de 16 inch;
  • procesor Intel Core de ultimă generație din seria 12 H;
  • 8/16 GB RAM
  • 512 GD SSD NVMe PCIe
  • antena wireless HUAWEI Metaline dual band 2,4 GHz și 5 GHz cu tehnologie WiFi 6
  • camera web cu AI ce înregistrează 1080p;
  • tastatura completă cu Numpad în dreapta;
  • funcţia Super Device
  • autonomie ridicată și încărcare rapidă
  • sunet stereo

design huawei matebook d16

Construcția generală a Huawei MateBook D15, precum și ecranul mare arată preocuparea Huawei pentru utilizatorul mobil, care lucrează atat de acasă cât și de la birou, cu o nevoie ridicată de procesare și echipare audio video performantă.

În acest sens, MateBook D16 este echipat cu Huawei Smart Conference cu AI Sound şi AI Camera, soluție care oferă funcționalitatea numită FollowCam. Practic, menține pozișionarea subiectului în centrul imaginii afișate in video conferință. Tot în sistemul de video conferință, un aport important îl au cele 4 microfoane și sistemul de Noise Cancelation, acestea asigurând un sunet impecabil.

Pe partea de conectivitate, Huawei a inclus 2 porturi USB Type-A (USB 2.0 Type-A și unul USB 3.2 Gen 1 Type-A) pe laterala dreapta și în partea stângă 2 porturi USB Type-C, folosite atât pentru încărcare baterie cât și pentru date + un port HDMI.

porturi matebook d16 dreapta

Pentru mobilitate crescută, laptopul este echipăat cu o baterie de 60Wh care asigură o utilizare de până la 10-11 ore de utilizare.

Matebook D16 oferă o experiență plăcută în utilizare, de la sarcini multitasking cum ar fi analiza datelor sau compilarea codurilor, deschiderea mai multor pagini web, procesare audio/video la nivel mediu. Arhitectura hardware este concepută să ofere resurse suficiente de procesare pentru diverse activități de muncă și divertisment sau hobby.

laptop huawei matebook d16 2022

HUAWEI MateBook D16 este un laptop performant cu un ecran mare, specificaţii tehnice bune, o tastatură ergonomică eficientă şi completă pentru birou, totul într-un corp elegant de metal cu o construcţie solidă. Cu siguranță, avantajele tehnice și ecranul generos ale lui MateBook D16 merită prețul care începe de la 4199 lei cu monitor inclus în ofertă.

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button