News

Dyson dezvăluie noi informații despre prototipurile secrete de roboți de uz casnic

Viitorul roboților a început la Dyson - dezvoltarea roboților casnici este tot mai aproape

Compania Dyson a dezvăluit astăzi, în cadrul Conferinței Internaționale de Robotică și Automatizare (ICRA)  desfășurată în Philadelphia, noi informații despre viitorul roboților de uz casnic, pe măsură ce își propune să atragă specialiști în domeniul roboticii care să se alăture echipei aflate în continuă creștere.

Dyson dezvaluie noi informatii prototipuri de roboti uz casnic

În cadrul evenimentului, Dyson a oferit detalii suplimentare cu privire la obiectivele sale în sfera roboticii avansate și a scos la lumină faptul că accelerează procesul de dezvoltare a unui dispozitiv autonom, capabil să îndeplinească treburile casnice, precum și alte sarcini.

In plus, Dyson a anunțat că investește jumătate de miliard de lire sterline pentru a-și extinde și accelera cercetarea și dezvoltarea tehnologică în ceea ce privește portofoliul său de produse de îngrijire a părului, plănuind să lanseze 20 de noi produse de beauty în următorii patru ani. Investiția va viza deschiderea de noi laboratoare de cercetare, atât pentru a facilita înțelegerea mai bună a diferitelor tipuri de păr și a deteriorării acestora, cât și pentru a stimula progresul tehnologic în materie de produse de îngrijire a părului.

Pe lângă această investiție, Dyson a publicat și rezultatele celui mai cuprinzător studiu efectuat de companie până acum privind îngrijirea părului, în care investighează diferitele tipuri de păr, obiceiurile de coafare ale oamenilor și percepțiile acestora asupra sănătății părului. Cercetarea s-a derulat pe 23 de piețe și a avut drept respondenți un număr de 23.000 de oameni, permițând inginerilor Dyson să dobândească o înțelegere mai profundă asupra îngrijirii părului.

Înțelegerea utilizatorilor este o componentă esențială a procesului de concepere a designului de produs în cadrul Dyson, susținută de știință și cercetări în domeniu.

Potrivit studiului Dyson, 7 din 10 respondenți spun că părul lor este deteriorat și prezintă mătreață, iar căderea părului și părul cărunt sunt preocupări principale. Cu toate acestea, 67% dintre respondenți intenționează că părul lor este sănătos, în ciuda faptului că este deteriorat.

Studiul mai arată percepția oamenilor asupra aspectului sănătos al părului, un procent de 36% descriind părul sănătos ca fiind strălucitor, neted (29%) și atribuindu-l unui scalp sănătos (26%).

Un videoclip care a fost lansat și pe rețelele sociale surprinde cele mai recente evoluții ale companiei în proiectarea unei perechi de mâini robotizate, care apucă obiecte, aspect ce indică faptul că Dyson merge mai  departe de aspiratoarele robot de podea. Activitatea confidențială de cercetare și dezvoltare de la aerodromul Hullavington din Wiltshire este condusă de inginerul șef al Dyson, Jake Dyson.

Dyson se află la jumătatea celei mai mari campanii de recrutare de ingineri din istoria sa. Un număr de 2.000 de oameni s-au alăturat companiei de tehnologie în acest an, dintre care 50% sunt ingineri, oameni de știință și programatori.

Dyson își intensifică ambițiile în sfera roboticii, recrutând 250 de ingineri în domeniu, din diverse arii, inclusiv  viziunea computerizată, machine learning, senzori și mecatronică, intenționând să angajeze încă 700 de specialiști în domeniul roboticii în următorii cinci ani. Scopul principal este acela de a crea cel mai mare și mai avansat centru de robotică din Marea Britanie, la aerodromul Hullavington și de a aduce tehnologia în locuințele  oamenilor până la sfârșitul deceniului.

 Dyson brat robotic uz casnic

Până acum, roboții Dyson au constat în aspiratoare de podea – primul dintre acestea, modelul DC06, fiind proiectat acum 20 de ani. Oferind o privire detaliată asupra noilor cercetări în manevrare, machine learning,  percepția vizuală și controlul conform, videoclipul lansat de Dyson oferă lumii o primă imagine asupra celei mai  recente activități în domeniu.

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button