News

În prag de sărbători, DIGI lansează tehnologia eSIM, un SIM virtual care înlocuiește SIM-ul fizic

Începând de astăzi, 22 decembrie 2022, DIGI pune la dispoziția clienților noi și existenți tehnologia eSIM, disponibilă pentru toate pachetele de telefonie mobilă.
Toți clienții care doresc să beneficieze de această tehnologie trebuie să dețină un telefon mobil compatibil cu funcția eSIM, iar activarea cartelei digitale se poate efectua direct din contul de client DIGI.ro.

La sfârșitul acestui an, DIGI își surprinde, din nou, clienții și anunță lansarea tehnologiei eSIM (SIM integrat) pentru pachetele de telefonie mobilă. 

Astfel, începând de astăzi, 22 decembrie, abonații care dețin dispozitive mobile compatibile se vor putea conecta la rețeaua mobilă DIGI, cu ajutorul tehnologiei eSIM, fără a mai avea nevoie de cartela clasică (fizică) SIM. Tehnologia eSIM permite instalarea mai multor numere de telefon pe un singur telefon mobil (în cazul anumitor modele mai noi), oferindu-le clienților posibilitatea utilizării alternative, în funcție de nevoi și preferințe.

 Clienții care doresc să beneficieze de această tehnologie inovatoare pot obține cartela digitală eSIM direct de la reprezentanții companiei, din rețeaua de magazine DIGI sau o pot activa oricând online, dacă dețin un echipament compatibil cu funcția eSIM și efectuează activarea prin intermediul unei conexiuni wi-fi.

Cum activez eSIM la Digi?

Utilizatorii care optează pentru eSIM vor primi un cod QR, respectiv instrucțiunile de creare și activare a profilului în telefon. După încheierea procesului de activare a cartelei digitale, utilizatorii trebuie să se asigure că setările pentru serviciile de date VoLTE și VoWiFi sunt active pe noul profil eSIM. Iată cum se activează serviciul eSIM de la DIGI Mobil pe un telefon compatibil:

  1. Intră în Contul Digi.ro secțiunea MOBIL și acceseză Schimbă în eSIM.
  2. Verifică dacă telefonul tău este compatibil cu tehnologia eSIM, urmează recomandările noastre si acceseză Continuă
  3. Urmează recomandările DIGI. Odată trimis codul prin SMS noi incepem procesul de schimbare. Vei primi un SMS cu un cod de confirmare.
  4. Dacă ești sigur că vrei schimbarea, introdu codul primit prin SMS pe numărul de telefon pe care urmează să configurezi eSIM-ul. Odată introdus codul vei rămane fără semnal pe vechea cartelă fizică.
  5. Scanează codul QR primit, utilizând camera dispozitivului tău pe care vrei sa activezi eSIM.
  6. eSIM-ul este activat, iar cartela fizică a fost dezactivată. Verifică setările telefonului tău și bucură-te de noua tehnologie eSIM.

La contractarea unui nou serviciu de telefonie mobilă DIGI, clienții vor putea alege între cartela SIM, în format fizic, și eSIM, putând, ulterior, să înlocuiască SIM-ul cu eSIM, în funcție de preferințe. Primul eSIM este oferit gratuit, iar înlocuirea acestuia cu o altă cartelă digitală implică o taxă în valoare de 5 lei (TVA inclus).

Conform ultimului raport publicat de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, DIGI a devenit operatorul cu acoperirea numărul 1 de voce mobilă din țară: 98,8% din populația României, datorită investițiilor majore în infrastructurile de fibră optică și mobilă.

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button