Tutoriale

Cum import in WordPress un feed de produse cu link afiliat?

O metoda gratuita si rapida de a crea un site afiliat o reprezinta utilizarea WordPress + Woocommerce si apoi importul prin feed-uri de produse generate din platformele de afiliere. In acest fel poti avea un site afiliat up&running in doar cateva minute.

Acest tutorial este recomandat celor care isi doresc un site de feed-uri rapid si cu investitii minime. Suplimentar importurilor de feed-uri recomand postarea de articole care sa sustina site-ul d.p.d.v. content autentic.

Practic ai nevoie de un domeniu, un pachet de gazduire si apoi instalezi WordPress (poti face asta printr-un un singur click) si pluginul Woocommerce care este gratuit. Desigur, ai nevoie si de un template de WordPress care sa stie modul Shop(magazin/eCommerce).

Plugin-ul Woocommerce are by default integrat modulul de import din feed-uri insa produsele se importa ca si produse standard iar link-urile afiliate nu vor functiona. In tutorialul de mai jos iti arat cum poti sa faci acest lucru fara sa cumperi plugin-uri sau sa folosesti unele nulled.

Important: Importul din feed se face in tip post: produse. Nu se pot importa produsele din feed prin aceasta metoda pentru a crea articole. Deschiderea fisierului de feed in Excel se face cel mai simplu deschizand Excel, apoi Open si alegem fisierul CSV salvat din platforma de afiliere. Apoi se formateaza cu Text to Column bifand Comma.

Import  feed CSV in Excel
Import feed CSV in Excel
Import fisiser FEED in Excel

Cum se face importul produselor cu link afiliat din feed?

Partea tricky consta in editarea feed-ului si inserarea unei coloane in care furnizam tipul produsului care va fi importat: external. Ne dorim sa cream produse cu link afiliat. Restul sunt doar descrieri si mapari care se fac pe campurile existente deja in Woocommerce. Mai mult, in campurile de descriere puteti sa va folositi atat imaginatia cat si cunostintele de SEO pentru a avea informatii unice dar si relevante pentru produsul respectiv.

Iata tutorialul video:

 

 

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

4 Comentarii

  1. Bun articol. Doar ca preturile se schimba mereu. Este vreun mod pentru a importa un feed dinamic ??

    1. Salut, este, prin APi, doar ca nu stiu daca merita efortul. Multe feeduri sunt cu produse expirate, preturi neactualizate…etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button