News

Nevoia de protectie in timpul calatoriei pe motocicleta

Purtarea unui echipament dedicat atunci cand esti pe motocicleta, mai ales a unei casti moto, iti poate salva viata!

Calatoriile pe motocicleta sunt adevarate aventuri pe doua roti. Protectia suplimentara pe motocicleta este una dintre conditiile esentiale ale calatoriilor, mai ales pericolele atunci cand conduci un vehicul pe doua roti sunt mai mari decat cele de pe un automobil. Un set de casti motocicleta este cea mai buna metoda de a te feri de accidentele nadorite.

casca-integrala-blade-sv-alba-mt_i

Obligatia purtarii castii moto

Purtarea unui echipament dedicat atunci cand esti pe motocicleta, mai ales a unei casti motociclete, iti poate salva viata, atunci cand esti implicat intr-un accident rutier. In plus, acest aspect este reglementat si prin lege, putand sa fii sanctionat daca nu respecti prevederile legale.

Atunci cand pactici diferite sporturi in aer liber, dar mai ales daca esti posesorul unei motociclete, este vital sa ai un echipament corespunzator si mai ales sa porti casca, care te poate salva in foarte multe situatii neplacute. Pentru a preveni accidentele rutiere grave, in care sunt implicate persoane care merg pe motocicleta, prin lege sunt prevazute sanctiuni pentru cei care nu au echipament de protectie.

Echipamente necesare

Turele cu motocicleta alături de prieteni, în țară sau în străinătate, sunt printre cele mai așteptate activități pe timp de vara. O aventura reușită pe doua roti presupune atât distracție cât și organizare. Am pregătit pentru voi o listă cu 10 accesorii esențiale, care vă vor asigura o călătorie plăcuta, în siguranță și confort. Iata cu ce trebuie sa te inarmezi la drum!

  • Echipamentul impermeabil

Vremea este imprevizibilă și de multe ori ramai surprins în cele mai plăcute momente. Setul impermeabil te scutește de senzația de „ud leoarca”, este ușor de purtat și ocupă puțin spațiu. Echipează-te cu setul complet format din jachetă sau geaca moto și pantaloni, huse pentru mănuși și huse pentru încălțăminte și nu vei regreta decizia.

  • Casca moto

Purtarea castii moto este indispensabila atunci cand cu motocicleta. De altfel, daca nu respecti aceasta regula, risti sa fii sanctionat. Cum poti fi sanctionat in caz ca nu porti casca de protectie pe motocicleta?

La articolul 98 si 99 din Codul Rutier sunt prevazute sanctiunile pe care le poate primi o persoana fizica care circula cu motocicleta fara casca.

Aceasta contraventie se inscrie in clasa I si se pot acorda 2 sau 3 puncte de amenda. Punctul de amenda reprezinta valoric aproximativ 10% din valoarea salariului minim brut pe economie, care este stabilit prin Hotarare de Guvern.

  • Costumul moto

Un costum moto care sa iti ofere protectie la abraziune, adica atunci cand ajungi in contact cu carosabilul si te freci de el, poate fi confectionat din piele, dar sunt si anumite materiale textile foarte rezistente, special concepute pentru astfel de evenimente.

Chiar si atunci cand consideri ca nu este foarte comod sa fii echipat intr-un costum special, poti sa ai la tine ceva haine de schimb pentru pauzele pe care le faci. Investitia nu este mica, dar mai bine alegi ceva de calitate, care iti va oferi atat protectie sporita, cat si confort: este confectionat din materiale mai fine, care nu te incomodeaza la miscari; sunt mai usoare si iti ofera protectie la apa si la vant; finisajele sunt mai bine detaliate si, de ce nu, au un design mult mai atractiv.

In cazul in care circuli mult cu motocicleta pe drumuri lungi este mai practic sa ai un costum din piele, care se muleaza pe corp si ofera o protectie mai buna pentru vant si ploaie; dar pentru cei care circula doar in oras, un echipament din material textil este mai usor, permite corpului sa respire mai lejer si se poate spala cu usurinta.

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button