News

Se lasa cu scumpiri la produsele electronice?

Citeam recent ca transportul marfurilor din China, inclusiv produse electronice, s-a scumpit foarte mult. Cresterea costurilor de transport vor avea un impact major in preturile produselor, ridicand valoarea acestuia.

Scumpiri electronice din China

Cererea mare de produse din a doua jumatate a lui 2020, continuata si la inceput de 2021, a dus la o criza acuta de containere pentru mutarea/transportul marfurilor dinspre China.

In afara unei cereri ridicate de produse, generata de situatia COVID, nu sunt date prea clare referiotoare la motivul crizei. Cert este ca produsele vor ajunge mai greu, costul mare de transport va creste preturile in magazine, scumpiri care pot aparea in perioada imediat urmatoare.

Impactate vor fi toate produsele electronice precum telefoane, televizoare, laptop, componente PC, gadget-uri. Cam tot ce are productie in China sau foloseste piese/materie prima din China. Nu doar se vor scumpi, ci vor ajuge si mai greu, intr-un timp mai indelungat.

Am observat prima data acest aspect pe Aliexpress, de unde mai comand periodic lucuri mici, ieftine. Chiar zilele trecute ma uitam si la multe produse care aveau cost de transport de 2-5 lei, acum a ajuns la peste 15-25 lei.

Sursa-Declaratiile Maersk-cel mai mare transportator de containere.

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button