News

iOS 12, macOS Mojave-Noutati Apple la WWDC18 , 4 iunie 2018

Apple a anuntat ultimele noutati in materie de software la evenimentul care a avut loc pe 4 iunie,  San Jose Convention 2018.  iOS 12, AR v.2 kit, Measure, For You, Siri, Notification, Facetime Group, Apple Books, macOS Mojave sunt doar cateva dintre imbunatatirile aduse sistemelor de operare.

Ce noutati aduce iOS 12?

Apple Store a ajuns la incredibila cifra de peste 20 milioane de dezvoltatori de aplicatii din intreaga lume. Mai mult, Apple Store aniverseaza 10 ani de la lansare si a ajuns la peste 500 milioane de vizite/zi si a generat vanzari de peste 100.000.000.000 dolari.

iOS 12 va aduce imbunatatiri in ceea ce priveste performanta dispozitivelor iPhone si iPad iar vestea buna este ca va fi compatibil cu toate dispozitivele pe care functioneaza iOS 11. Au fost aduse imbunatatiri in utilizarea procesorului, acum telefoanele vor putea utiliza intreaga capacitate de procesare atunci cand aplicatiile o cer. Sistemul de operare este mult mai responsiv si mult mai rapid.

iOS 12 performanta
iOS 12 performanta

O aplicatie interesanta este Measure, care va fi inclusa in iOS12 si care stie sa masoare orice obiect folosind camera instalata pe telefon sau tableta. Poti masura cutii, ziduri si orice obiect, chiar si in mai multe dimensiuni.

Functionalitati noi pe care Apple le aduce in iOS 12

Apple News a fost mutat in zona de Stocks si aici vorbim de stiri de business, relevante pentru cineva care foloseste aplicatia Stocks.

Siri shortcuts aduce functionalitati similare Google Asistant, poate face comenzi online, si devine proactiva in a-ti livra informatii si ajutor in functie de obiceiurile si preferintele tale.

Memoji, este urmatorul nivel in materie de emoji. Cu Memoji iti poti crea propriul avatar care arata si se misca exact ca tine. Filtre multiple, detalii de fotografie si o multime de posibilitati: le poti utiliza in camera foto, in video, mesaje, facetime etc.

Facetime Group in iOS12
Facetime Group in iOS12

Facetime in iOS 12 aduce functionalitatea de Facetime Group astfel vei putea interactiona video si audio cu pana la 32 de participanti. Cu o interfata usoara si care aduce mereu in prim plan persoana care vorbeste, Facetime Group este o functionalitate care cu siguranta te va cucerii.

Un aspect important pe care Apple l-a implementat in noul iOS 12 este legat de felul in care noi sau copiii utilizam telefonul sau tableta. Acum ai acces la rapoarte despre utilizarea dispozitivului, ce aplicatii folosesti, cate ore, cu ce frecventa. Acest lucru este util mai ales pentru monitorizarea copiilor si de acum poti limita si optimiza accesul la anumite aplicatii utilizate. Parintii vor fi cu siguranta incantati de aceasta noua functionalitate.

Monitorizare aplicatii si utilizare
Monitorizare aplicatii si utilizare

Si notificarile si felul in care acestea sunt afisate au suferit modificari. De exemplu, DND in bed chiar te va lasa sa dormi :), iar notificarile iti vor fi afisate dimineata cand te trezesti. Notificarile se pot customiza pana in cel mai fin detaliu, aducand mai mult control utilizatorului. De acum poti grupa notificarile in functie de tipul aplicatiei si alte criterii personale.

In folder-ul de imagini pe telefon sau iPAD a fost introdusa functionalitatea numita For You, o biblioteca care va aduna toate pozele cu tine.

A fost updatat si watchOS la versiunea 5, aducand functionalitati noi precum Walkie-Talkie prin care poti comunica cu un alt posesor de iWatch si o mai buna integrare cu SIRI.

 

SIRI Shortcuts
SIRI Shortcuts

 

Posesorii de MacBook vor beneficia de noul sistem de operare macOS Mojave care vine cu o serie de facilitati noi in ceea ce priveste cautarea(finder), editarea documentelor si manipularea fisierelor imagine si video. Mai rapid, mai fluid si cu multe instrumente care vin in ajutorul utilizatorului. DarkMode este noul setup pentru o claritate ridicata a display-ului.

MacApps te va ajuta cu tutoriale, aplicatii, reviews si toate informatiile de care ai nevoie pentru o experienta marca Apple. Si, surpriza, Apple introduce Microsoft Office.

Securitatea datelor si protectia datelor personale au fost imbunatatite aducand un grad ridicat de intimitate in tot ce inseamna utilizarea unui MacBook. Apple a eliminat toate functionalitatile paginilor web care pot intercepta date de urmarire, cookies. Aceste functionalitati vin ca un raspuns la abuzurile facute in prelucrarea datelor cu caracter personal, profilare etc.

macOS Mojave 2018
macOS Mojave 2018

 

Evenimentul a fost transmis live incepand cu ora 20, ora Romaniei. Apple a insistat pe customer centricity, aducerea clientului in centrul atentiei iar toate functionalitatile noi si imbunatatirile aduse se invart in jurul acestui concept. Versiunile Developer Beta vor fi disponibile incepand de azi.

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button