News

Care sunt cotele de piata ale producatorilor de telefoane in Romania?

Statisticile Canalys pe ultimul trimestru privind cotele de piata în România

A fost publicat recent un top producatori de smartphone in Romania, unul destul de controversat daca ne uitam si la statistici publicate de alte companii.

Conform raportului publicat deCanalys, cei de la Samsung sunt pe primul loc raportat la datele din Q4 2020, în timp ce topul este urmat de Apple, Huawei, Xiaomi si OPPO. Datele din acelasi raport ne arata ca Samsung a suferit o scadere în Q4 de cca. 13%, iar Huawei a scăzut cu 35%. Castigatorii acestui clasament par chinezii de la Xiaomi care au inregistrat o crestere de 117% în Q4 2020 vs. Q4 2019.

cote_piata_canalys_q4_2020_romania
cote_piata_canalys_q4_2020_romania

Desi Huawei a lansat cateva modele bune anul trecut, problemele cu Google inca se resimt in numarul de unitati vandute la nivel global, inclusiv Romania.

Un alt raport, de data aceasta publicat de GFK, ne arata cifre usor diferite si cu un alt clasament al producatorilor de telefoane. Avem Samsung pe locul 1, urmat de Huawei, Apple si Xiaomi. Aici observam  cresterea puternica pentru Xiaomi si Motorola, producatori care au intrat puternic pe piata de telefoane smart in ultimii ani si care iata, sunt in top 5 producatori de telefoane in Romania.

gfk_2020_romania_top_telefoane

La nivel de unitati vandute in Romania, nu stiu cat de exacte sunt aceste cifre. Daca sunt luate in calcul toate unitatile, inclusiv cele vandute prin operatorii telecom. Cert este ca producatorii care au reusit sa incheie contracte cu diverse comapanii mari, oferind asa numitul „telefon de serviciu”,pot pune ca au vandut multe unitati. De exemplu, exista companii care folosesc 5-8000 de telefoane Samsung. Acestea nu vor trece la Huawei deoarece depind de ecosistemul Google: mail, drive  etc.

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button