News

Spargem banii de Black Friday sau suntem cumpătați în 2020?

Se apropie Black Friday 2020 și internetul se întreabă ce facem în fața acestor reduceri de neratat? Spargem banii și cheltuim pe orice sau devenim mai cumpătați decât în alți ani și ne întrebăm dacă chiar avem nevoie de un telefon nou, un televizor mai șmecher sau de un set de bijuterii noi (care să se asorteze cu masca, desigur:) eMAG a nunțat deja că vineri, 13 noiembrie 2020 este ziua cu cele mai mari reduceri de prețuri din an în Romania, iar evoMag în weekendul 13-15 noiembrie. Fashion Days cel mai probabil va începe înaintea eMAG, în jurul datei de 11 noiembrie.

Pandemia COVID a adus în România mai puține salarii și bonusuri anul acesta, a adus șomaj, afaceri închise, industrii care nu mai funcționează. Mai mult, o parte dintre noi ne-am mutat în online, lucrăm de acasă deja de luni bune. Copiii mai nou învață tot de acasă, de azi educația din România este pe mod online. Ce înseamnă toate acestea?

cat cheltuim de black friday 2020

Pe scurt, bani mai puțini și cheltuieli mai multe. Chiar dacă pare banal, munca de acasă necesită o conexiune bună la internet și dispozitive performante atât pentru muncă cât și pentru studiu. Dacă mai ai și un copil, doi, ai nevoie de tablete sau laptop suplimentar și un router performant. Nu mai vorbesc de birou/birouri, scaun de birou sau caldură, ca tot vine iarna. Lucrurile sunt ceva mai complicate decât par și din punctul meu de vedere, cheltuielile ar trebui concentrate pe aceste lucruri, care au devenit de bază în aceasta perioadă.

Așa că de Black Friday aș căuta mai degraba mobilier de birou, un scaun mai confortabil, poate un router mai performant, o tabletă sau un laptop pentru copil. Aerul din casă devine și el important, îl respirăm acum 24/24, nu venim acasă doar ca să dormim peste noapte. Un purificator de aer sau dezumidificator poate fi o investiție bună. Că tot vorbeam de căldură, un termostat inteligent te va ajuta să controlezi temperatura fără sa intri în camera copilului să dai peste doamna profesoară manifestându-se pe ecranul tabletei. Într-un cuvânt, poți să faci o investiție în confortul casei tale, pentru tine și cei de lângă tine.

Știu, veți spune că sunt maniac. Nu mă gândesc deloc la divertisment: un televizor 4k, o consolă de gaming, ca tot vin PS5-urile săptămâna acesta. Ba da, mă gandesc, chiar e important să reușim să ne și deconectăm în această perioadă, să profităm mai mult de timpul „împreună”. Doar că putem face asta și fără sa schimbăm televizorul, telefonul sau laptopul. Acum dacă te înghesuie bugetul și dă pe dinafară, sigur că le poti cumpăra pe toate, oferte vor fi, iar dacă prinzi cele 3-4 bucați cu adevărat reduse, te-ai scos.

Tot vocea internetului spune ca va fi un Black Friday cel puțin la nivelul celui din 2019 sau chiar mai profitabil. Pentru magazine, desigur. Explicația ar fi ca vom cumpăra online, evitând aglomerațiile din marile magazine sau mall-uri. Ah, mi-am mintit de haine. Tu ce și câte haine/încălțăminte ți-ai cumpărat în ultimele 6 luni? Și garderoba mai trebuie înnoită periodic, iar promoțiile de Black Friday pot fi ocazia perfectă. Pesronal, din martie și până acum în toamnă, mi-am cumpărat 5 tricouri de pe AboutYou și o pereche de skechers de pe Otter. Total 500 lei.

Mă întrebam dacă nu ar fi mai potrivită o investiție într-o vacanță de iarnă. Decât să sparg banii în ceva cumpărături întro zi neagră de vineri 13, mai bine cumpăr o vacanță la munte, mă bucur de natură, de o tură de ski sau o săniuță. Mda, nici eu nu sunt convins ;). Până la urmă și shopping-ul este o experiență de care avem nevoie. Sau boală pentru alții 🙂

Tu ce faci cu banii de Black Friday? Cum care?

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button