Smart gadgets

Cel mai bun dezumidificator pentru apartament sau casa

Chiar daca problemele cu umezeala sau igrasia in locuinte sunt tot mai frecvente, un dezumidificator electric te poate scapa de aceste griji. Mai mult, vei avea un aer curat, purificat si sanatos pentru organism si pentru articolele din casa sau apartament. Acum poti alege cel mai bun dezumidificator casnic care are capacitatea potrivita, la un pret redus in aceasta perioada.

Vezi modele in functie de suprafata camerei in care il vei utiliza:

Iata ce trebuie sa sti inainte sa comanzi dezumidificatorul potrivit pentru tine. Daca ai umiditate in casa, peretii mucegaiti, urme de mucegai pe/in mobilier, igrasie la colturile camerelor sau pe hol sau chiar probleme respiratorii, este timpul sa-ti achizitionezi un dezumidificator. Este un aparat electric tot mai necesar in aceste vremuri, care isi va face treaba silentios in orice incapere. Rolul sau este de a scadea nivelul umiditatii din aer si de a-l aduce in limitele recomandate de confort necesar in casa. In plus, toate modelele de dezumidificator prezentate mai jos au si functie de purificare aer, fiind echipate cu un filtru HEPA.

Exista studii care arata ca bebelusii se simt cel mai bine in incaperi cu umiditate de 55%. Aerisirea camerei ramane o metoda la indemana de a regla umiditatea din aerul respirat, insa un aparat dezumidificator electric va ajuta sa mentineti in permanenta o atmosfera potrivita in locuinta.

Un nivel normal de umiditate in casa este situat in intervalul 40 – 60% Rh.

In special in apartamentele sau casele noi, dar nu numai, apare aceasta problema cu umiditatea ridicata. Mai mult decat deterioarea peretilor, zugravelii sau obiectelor din casa, aceasta poate avea un efect nociv asupra sanatii. Iar cum in aceasta perioada stam mai mult in casa, este cu atat mai recomandat sa folositi un aparat electric de control al umiditatii si al calitatii aerului respirat.

Ghidul cumparatorului pentru alegerea celui mai potrivit dezumidificator casnic

Exista o gama variata de dezumidificatoare casnice din care sa alegi modelul potrivit, in functie de suprafata camerei si destinatia dorita. Pe langa reglarea umiditatii din locuinta, dezumidificatorul electric purifica si aerul, exista modele cu functie de uscare a hainelor (ajuta la uscarea hainelor in interiorul casei) si este un electrocasnic cu consum redus de energie. Practic, functioneaza ca un absorbant de umiditate in locuinta. Nu alegeti un dezumidificator ieftin daca va doriti un aer curat si consum redus de energie, alege din gama de top.

TOP 3 dezumidificatoare electrice pentru apartament

Dezumidificator Meaco 12L-AH, 12l/zi, Debit 120mc/hDezumidificator si purificator AlecoAir D14 PURIFY, 12 l /24h, WiFIDezumidificator Trotec TTK70E, 20l/zi, Debit 135mc/h, Pentru spatii de pana la 45mp
Dezumidificator Meaco 12L-AHDezumidificator AlecoAir D14 PURIFY, 12 l 24h wifiDezumidificator Trotec TTK70E 45mp
Suprafata recomandata: 30 m²Suprafata recomandata: 20 m²Suprafata recomandata: 45 m²
Debit de aer maxim: 120 m³/hDebit de aer maxim: 100 m³/hDebit de aer maxim: 135 mc/h
Capacitate filtrare (litri/zi): 12Capacitate filtrare (litri/zi): 12Capacitate filtrare (litri/zi): 20
Trepte ventilare : 2Trepte ventilator: 2Trepte ventilator: 2
Filtre: Active Ion Hepa, SuediaPre-Filtru Lavabil; Filtru HEPAFiltru: Lavabil
Timer: DaTimer; Uscare Rufe; Auto-Restart; Child Lock; Ionizare; Wi-FiDa, Silentios
Vezi detalii si pretVezi pret actualVezi detalii oferta

Atat despre Trotec cat si Alecoair, am gasit doar pareri bune si clienti multumiti de functionarea dezumidificatoarelor. Poti alege un dezumidificator ieftin si performant, adecvat camerei in care va fi utilizat.

Cele mai importante caracteristici atunci cand alegi cel mai bun dezumidificator, sunt capacitatea de filtrare si eficienta, inclusiv energetica. De exemplu, daca intentionezi sa-l folosesti in mai multe incaperi, aelege un model care sa faca fata pentru camera cu cea mai mare suprafata. Sau poti alege un dezumidificator casnic de capacitate mai mare si care poate controla umiditatea in intreaga locuinta, apartament sau casa.

Si pentru ca stim ca iti doresti cel mai bun dezumidificator care sa se potriveasca in locuinta ta, am ales cateva moele de dezumidificatoare casnice recomandate pentru suprafete mai mici sau mai mari. Au un bun raport/calitate pret si sunt produse de calitate recunoscute pentru performanta lor, daca tinem cont de parerile utilizatorilor casnici. Mentenanta si intretinerea dezumidificatorului se fac usor, nu este nevoie de interventii specializate. Doar golesti recipientul care aduna apa, atunci cand aparatul te va notifica printr-un semnal sonor.

Cel mai bun dezumidificator: recomandari modele si pret

Dezumidificator si purificator cu consum redus de energie AlecoAir D23 CLASSY, Wi-Fi, Ionizare, HEPA

Recomandat de Alecoair pentru incaperi cu o suprafata de 45-50 mp, modelul D23 Classy se remarca prin functia 2 in 1 de Dezumidificare si Purificare independenta. Are prefiltru antibacterian lavabil si un filtru HEPA cu carbon. Acesta retine spori de mucegai, păr de animale, polen, praf, acarieni si alte 99% particule mai mari de 0.3 microni, precum si mirosurile neplacute din casa sau apartament. In functie de constructia in care este situat apartamentul, imuditatea difera si poate lua valori mari. Pretul este redus in aceasta perioada si are livrare imediata din stoc. Functia Wi-FI iti permite sa-l controlezi direct de pe telefon. Recomandat pentru utilizare casnica, apartament sau casa cu camere pana in 50mp. Foloseste coduri de reducere si economisesti pana la 25% din pretul afisat.

Vezi pret si detalii

Dezumidificator Trotec TTK26E, 10l/zi, debit aer 80mc/h, Util pana la 15mp

Potrivit pentru incaperi mai mici, garsoniera sau apartament, pana in 15 mp, acest model de dezumidificator de camera, este o prezenta discreta in esteticul locuintei si care are grija de calitatea aerului din casa.

Este silentios, are un consum redus de energie si filtru lavabil, intretinerea se face usor, fara efort si se poate muta datorita dimensiunilor reduse. Este fabricat in Germania, are o garantie de 2 ani si un raport calitate/pret foarte bun. Vezi oferta curenta.

Dezumidificator Trotec TTK26E, 10l/zi, debit aer 80mc/h

Dezumidificator Air&Me Rohan cu Wi-Fi, control prin aplicatie, capacitate 50 L/zi

Pentru camere sau incaperi mari pana in 200 mp va recomand acest model dotat cu o capacitate de filtrare ridicata, de pana la 50 L/zi si un debit de aer de 360 m3/h. Aparatul este echipat cu higrometru digital care afiseaza in permanenta umiditatea din aer. Aplicatia de mobil vine sa completeze performantele acestui dezumidificator, administrarea functiilor facandu-se usor, direct de pe aplicatia din telefon. Este printre cele mai bune modele de pe piata, confirmat de parerile utilizatorilor. Vezi pret si detalii.

dezumidificator-airme-rohan-50-lzi-debit 360 m3/h

Dezumidificator TESY DHF 10 CEL, 245W, 10 L / 24 H, Capacitate rezervor 2L

Cu o putere de 245 W si un interval de functionare 5-35°C, aparatul TESY este echipat cu Reglare nivel umiditate – Senzor de umiditate, Moisture removal 10 L/zi la 30°C / RH80% si are urmatoarele caracteristici:
-Capacitate rezervor 2.0 L

–Functie de auto-dezghet
-Protectie automata cand tancul e plin de apa
-Inlatura umiditatea si mucegaiul
-Ideal pentru uscarea rapida de rufelor

Dezumidificator Trotec TTK54E, 16l/zi, Debit 150 mc/h

Avand cel mai bun raport calitate/pret, acest model face parte din clasa medie, fiind potrivit pentru incaperi cu o suprafata de pana la 30 mp. Practic, este recomandat pentru marimea medie a unei camere de apartament de tip living.

Debitul de aer ridicat, de 150 mc/h si functia de uscare haine il fac o alegere buna pentru mentinerea umiditatii din casa. Capacitatea mare de drenaj de pana la 16 l/zi precum si functiile WIFI Smart, functionare continua si dimensiunile reduse, confirma calitatea si performantele acestui aparat casnic.

Top dezumidificatoare dupa brand. Iata cele mai bune dezumidificatoare din care sa alegi:

In concluzie

Dezumidificatorul casnic a devenit un aparat electrocasnic care nu trebuie sa lipseasca din locuinta, acesta fiind benefic pentru calitatea aerului si controlul umiditatii din casa. Este important sa alegi modelul corect in functie de suprafata camerei si de functiile dorite: purificator, control de pe telefon prin WIFI, trepte de viteza, uscare haine. Utlizarea modelelor prezentate este una casnica, pentru apartament sau casa. Controlul umiditatii din aerul respirat reprezinta un factor important in sananatea ta si a familiei, umezeala afectand atat mobilierul, peretii, cat si calitatea somnului.

Dezumidificatorul de aer este un aparat electric usor de utilizat in casa si nu necesita intretinere. In momentul in care recipientul care aduna apa extrasa se umple, acesta emite un sunet si trebuie golit. Totul functioneaza automat si poti controla aparatul din aplicatia de telefon (pentru modelele de dezumidificatoare cu WiFI).

Ofertele de sezon la dezumidificatoare pot fi o alegere buna in acesta perioada cu reduceri, oferte bune de pret se gasesc la eMAG si Alecoair. Pentru dezumidificare exista si aparate de aer conditionat care au aceasta functie.

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

5 Comentarii

  1. Eu mi-am comandat de Black Friday un Alecoair D14 Purify. Nu stiu daca este cel mai bun, insa in apartamentul meu cu 2 camere scoate cam 8 litri de apa pe zi. In ambele camere am urme de mucegai si igrasie, intr-una am un acvariu de 170 de litri pe care il cam consider vinovat pentru umiditatea mare din casa. Sunt curios daca vor aparea efecte acum ca folosesc dezumidificatorul. Umiditatea masurata este mai mica acum.

  2. La inceputul anului am cumparat si eu un dezumidificator cu purificator de aer. Usuc hainele in casa si crestea mult umiditatea in apartament, se facea condens la geamuri. Aparatul isi face treaba, si reduce umezeala, in plus are si acel filtru HEPA prin care aduna praful si ce mai gaseste prin aer. Zgomotul este comparabil cu cel produs de un ventilator cu picior.

  3. Nu am crezut vreodata ca exista atata apa in aerul din locuinta. Dupa ce am instalat dezumidificatorul (cel de mai sus, Alecoair D14 Purify), a adunat in doar cateva ore 3 litri de apa din aerul din camera de zi. L-am mutat in camera copilului, la fel, higrometrul arata 7 umiditatea din aer. Aerul e mai respirabil acum si e caldura e mai placuta in apartament.

  4. Dezumidificatoarele de la Alecoir sunt foarte bune, nu am avut probleme pana acum. Cel mai bun cred ca este D14 sau D16, arata si functioneaza bine si sunt destul de silentoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button