Reviews

Review Oppo Reno3 Pro 5G. Un telefon de top care merită încercat

Dacă îți dorești un smartphone de ultimă generație, noul Oppo Reno3 Pro 5G, proapspăt lansat în România, poate fi o alternativă potrivită. Cu un preț in jurul sumei de 3000 lei(vezi preț eMAG) , oferă un design premium cu un ecosistem software și hardware excelent, precum și o experiență utilizator surprinzător de bună. 

OPPO Reno 3 PRO 5G

Am testat și utilizat pentru două săptamâni acest telefon și pot spune de la început că s-a descurcat admirabil. Recunosc, nu sunt vreun gamer, vlogger sau gadget killer, însă am incercat să împing la limită capabilitățile hardware și software ale gadgetului. A reușit oare sa treacă cu bine toate testele?

Cu siguranță nu toată lumea a auzit de OPPO, un brand oarecum recent apărut și în România. Producătorul chinez a reușit însă să convingă prin calitatea dispozitivelor fabricate, prin inovație și un raport calitate/preț suficient de corect. Chiar dacă pe piața din România nu a beneficiat poate de suficientă atenție, OPPO incearcă să-și găsească locul în rândul utilizatorului român, cu noile modele Reno3 PRO și Find X2.

După lansarea flagship-ului OPPO Find X2 la începutul acestui an, iată ca revine cu un telefon de ultimă generație din clasa mid-range spre high. Și nu poți să-l încadrezi altfel, Reno 3 PRO 5G vine echipat cu un procesor Snapdragon 765G, 12GB RAM, 256GB stocare și un ecran generos de 6.5 inch. Așa cum probabil vă așteptați, telefonul ruleaza ColorOS 7, bazat pe Android 10, și după cum veți vedea în cele ce urmează, se descurcă perfect pe arhitectura hardware de mai sus. Este important de știut că vorbim de un smartphone care vine cu serviciile Google preinstalate, astfel că vei beneficia de tot ecosistemul Google: Play Store, Maps, Youtube, Gmail…etc.

Unbox Oppo Reno3 Pro 5G

Ce găsim în cutia în care vine ambalat telefonul? Încă de la prima privire, îți dai seama după ambalaj că avem în față un telefon premium. Design elegant, o cutie solidă care protejează telefonul și accesoriile incluse, pe perioada transportului.

OPPO Reno 3 PRO 5G unbox

În ambalajul original găsim așa:

  • telefonul OPPO Reno 3 PRO 5G
  • husă de silicon transparentă
  • încărcător de rețea 30W (încărcare rapidă)
  • cablu încărcare/date USB type C
  • o pereche căști cu fir (mufă USB type C)

Căștile incluse în pachet sunt acolo doar „să fie”, performanța acestora fiind una slabă, cum dealtfel se regăsesc la majoritatea modelelor. Pentru un astfel de telefon recomand o pereche de căști bluetooth de calitate sau chiar cu fir, dar performante.

Telefonul este plăcut la atingere, are un grip bun, iar liniile curbate ale ecranului și îmbinarea pe laterale dau, așa cum spuneam și mai sus, un aspect premium.

Display-ul curbat AMOLED FHD+ de 6,5 inch (rezoluție 2400 x 1080 pixeli) reprezintă unul dintre punctele forte ale acestui smartphone . Cu un contrast de 5 milioane:1 si  DCI-P3, ecranul este luminos, foarte bine calibrat și este printre puținele ecrane din piață care dețin o rată de refresh de 90 Hz. O facilitate importantă în jocuri și aplicații multimedia, acțiunea derulându-se cursiv și fără zgomot de imagine sau lag.

review oppo reno 3 PRO 5G

OPPO nu s-a zgârcit atunci când au creat sistemul de camere foto/video. Camera principală quad de pe spatele telefonului cu 48MP+8MP+13MP+2MP, m-a surprins într-un mod foarte plăcut, situându-se din punctul meu de vedere, la nivelul camerelor de pe flagship-urile acestui an. Sistemul de camere vine cu multiple funcții de parametrizare și editare foto/video. Mi-a plăcut faptul că poți face blur pe imagine, un lucru util atunci când vrei să ascunzi anumite obiecte din poză sau dacă vrei să evidențiezi o anumită parte a fotografiei.

camere foto video OPPO Reno 3 PRO

În ceea ce privește capabilitatea de zoom pe camera principală, telefonul are un software ingenios care îți va permite să faci zoom acționând o rotiță digitală situată direct pe ecran.

Imaginile cu zoom păstrează calitatea undeva până în 10X, și începe să scadă de la 20X. Personal nu mă aștept la perfomanțe ridicate legate de zoom, acesta nu funcționează perfect nici chiar pe modele scumpe și cu pretenții de zoom până la 50X.

Filmările 4K s-au ridicat la nivelul așteptărilor, telefonul reușind să ofere o stabilizare optimă și cu o acustică stereo plăcută urechilor mele. Stabilizarea imaginii atunci când filmezi din mișcare mi se pare foarte importantă în cazul unui telefon. Trăim într-o lume aflată într-o continuă mișcare iar mobilitatea a devenit o normalitate atât in viața profesională cât și în cea personală.

Camera frontală este destinată în mod evident pentru selfie-uri. Cei 32 Mpx  f/2.4 se descurcă binișor, însă mi se pare sub P40-ul celor de la Huawei. Poate câteva îmbunătățiri aduse software-ului ar crește performanța camerei selfie. Desigur, nu lipsesc funcțiile de sticker, time-laps sau beauty, care te vor ajuta sa anulezi câțiva ani din vârsta reală 🙂

Iată cateva fotografii realizate cu Reno 3 Pro 5G:

verdeata poza oppo reno 3 pro
terasa vara oppo reno 3 pro
circuit cart oppo reno 3

Caracteristici sunet, deblocare, autonomie baterie

Și pentru că tot aminteam de multimedia, modelul Reno 3 PRO este echipat cu difuzoare stereo Dolby ATMOS, amplasate câte unul la baza telefonului și în zona de sus. Sunetul este destul de puternic, efectul stereo fiind bine pus în valoare. Dacă ne uităm la detalii, observăm că difuzorul amplasat în partea de jos este mai gălăgios, în timp ce cel de sus pare dedicat frecvențelor înalte.

Deblocarea telefonului se poate face ușor atât folosind senzorul de amprentă integrat in partea de jos a ecranului cât ți folosind FaceID. Elementele de autentificare biometrică reprezintă un factor important în protecția telefonului și a informațiilor stocate. Ca o recomandare, folosiți ambele tipuri de deblocare, astfel telefonul se deblocheaza instant.

Și cum din review nu puteau lipsi informațiile despre „cât ține bateria domle?”: Conform datelor oferite de OPPO, telefonul are o autonomie de până la 30 de ore în 3G și 440 de ore în standby. Noi am obținut undeva la 19 ore în 4G și un standby maxim de 5 zile, o performanță bună zic eu. Sigur, aceste cifre diferă în funcție de obiceiurile de utilizare, tipul de aplicații utilizate, etc.

Încărcarea este la fel, suficient de rapidă la cei 30W, folosind portul USB Type C. Există și modele de telefoane care se încarcă mai rapid, însă încărcarea pe timpul nopții te poate salva de surprize.

Am lăsat la final compatibilitatea 5G. OPPO Reno 3 PRO 5G este un telefon pregătit pentru viitoarele rețele de mare viteză 5G și implicit acest lucru se regăsește și în prețul acestuia. Am citit mai multe păreri despre prețul considerat mare pentru ceea ce oferă. Totuși, dacă ne uitam la telefoanele 5G care vin cu 12GB RAM, nu o sa găsiți prea multe modele sub 3000 lei.

Întrebarea potrivită cred că este: Tu ce îți dorești de la noul telefon? Dacă vrei să te poți juca decent( are GPU Adreno™ 620), să fie rapid, să ai un ecran generos, să ai camere foto-video performante și să te poți conecta în rețele 5G, atunci da, OPPO Reno 3 PRO 5G poate fi o alegere potrivită.

Cu o viteză de încărcare de până la 1,6 Gbps în rețea 5G și o viteză de descărcare de până la 3,7 Gbps, un film high-definition de 800 MB poate fi descărcat în doar 10 secunde. Dar mai avem de așteptat până la implementarea cu acoperire largă pentru rețele 5G.

Va aștept aici cu modele similare de telefoane care pot fi o variantă pentru un buget in jurul sumei de 3000 lei.

Stock Busters eMAG 2022 Oferte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button